Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[Download] "ArbetssamhÀllet" by Roland Paulsen " Book PDF Kindle ePub Free

ArbetssamhÀllet

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: ArbetssamhĂ€llet
  • Author : Roland Paulsen
  • Release Date : January 26, 2017
  • Genre: Social Science,Books,Nonfiction,
  • Pages : * pages
  • Size : 1571 KB

Description

Tack vare den teknologiska utvecklingen Ă€r behovet av mĂ€nsklig arbetskraft mindre Ă€n nĂ„gonsin. Det vĂ€lstĂ„nd som i början av 1900-talet krĂ€vde tio mĂ€nniskors arbetsinsats kan i dag produceras av en enda mĂ€nniska. ÄndĂ„ arbetar vi mer Ă€n vad man gjort under större delen av historien. UtbrĂ€ndhet och stress ökar, jobb fylls av »tomt arbete« och pensionsĂ„ldern höjs.
I arbetssamhĂ€llet Ă€r det ett sjĂ€lvĂ€ndamĂ„l att jobba – oavsett vad vi gör pĂ„ jobbet.
Roland Paulsen ifrÄgasÀtter idén om arbetet som samhÀllets grundbult. ArbetssamhÀllet Àr en vass och tankevÀckande introduktion till arbetskritiken.
Roland Paulsen Àr författare och doktor i sociologi. Han har Àven gett ut Empty labor (2014) och det breda genombrottet Vi bara lyder (2015), som tilldelades Johan Hansson-priset. ArbetssamhÀllet utkom första gÄngen Är 2010, och gav den arbetskritiska debatten ett uppsving. Denna nya utgÄva Àr kraftigt reviderad och utökad.
ArbetssamhÀllet bestÄr av fyra delar: Den första delen handlar om framvÀxten av arbetsideologin och hur synen pÄ arbete har förÀndrats genom mÀnniskans historia. Den andra delen handlar om hur överproduktionens problem tar sig uttryck inom konsumtionssfÀren, och den tredje delen om hur det prÀglar produktionssfÀren. Den fjÀrde delen diskuterar hur arbetskritik kan bedrivas i praktiken samt alternativ till arbetssamhÀllet.


Free PDF Download "ArbetssamhÀllet" Online ePub Kindle